Verokuitin lanseeraus: lukuja ja ajatuksia

Verokuitti lanseerattiin virallisesti keskiviikkona 19.10. klo 22:41, kun laitoin linkin Facebookiin.

Kari puolestaan kävi tykkäämässä Verokuitti-sivusta Facebookissa ja suositteli liittymistä kavereilleen.

Viimeiset bugit sivuilta korjattiin klo 22:44!

Linkin leviäminen alkoi jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Ennen puolta yötä sivuilla oli ehtinyt käymään 93 kävijää.

Torstaiaamuna kymmeneltä katsoin hieman epäuskoisena Google Analyticsin tilastoja. Sivuilla oli siihen mennessä käyty jo 1030 kertaa. Tämän jälkeen tahti kiihtyi.

10:37: Yli 1300 kävijää.

10:51: Yli 1600 kävijää.

11:26: Yli 2600 kävijää.

11:42: Yli 3100 kävijää ja yli 140 tykkääjää Facebookissa.

Hieman ennen puolta päivää Hesarin politiikan toimituksesta soitettiin. Toimittaja kertoi kirjoittavansa juttua sivuille ja pyysi kommentteja.

Olin sanaton. Alle kahdessatoista tunnissa nollasta Hesariin!

Varttia yli kaksi seuraava toimittaja soitti, tällä kertaa Yleltä. Sovimme puhelinhaastattelun Ylen Aikaiseen klo 14:30. Puhelinhaastattelun aikoihin sivuilla oli rekisteröity yli 13 000 käyntiä ja lähetyksen tullessa radiosta tuntia myöhemmin luku oli kasvanut 22 000 käyntiin.

17:10 mennessä Facebookissa oltiin ylitetty 900 tykkääjän raja ja sivuilla 30 000 käynnin raja.

Keskustelussa mainittu Flor de Selva –sikari lepää edelleen humidorissa polttamattomana. –Toim. huom.

Torstain aikana sivut keräsivät 50 091 eri kävijää ja 52 247 käyntiä. Tarkemmat tiedot on taulukoitu alle.

Keskiviikko Torstai Perjantai Tähän mennessä
Käyntejä 93 52 247 19 750 80 989
Kävijöitä 93 50 091 18 897 76 329

Facebookissa Verokuitti on saanut reippaasti kannatusta ja herättänyt hyvin keskustelua. Tarkemmin 2 205 henkilöä keskustelee Verokuitista Facebookissa!

Mediassa Verokuitin noteerasivat mm. Helsingin Sanomat, Iltalehti, Iltasanomat, Yle (radiohaastettelu suomeksi, radiohaastattelu ruotsiksi), MTV3, Voice, NYT ja Länsi-Savo.

Suureksi yllätyksekseni yksikään talouslehti ei maininnut Verokuittia!

Twitterissä Verokuitti.fi-osoite mainittiin 147 kertaa ja Googlen Plussaan linkki jaettiin 195 kertaa.

Ikävä kyllä keskustelu Google Plussassa jää täydeksi arvoitukseksi.

Nyt suunnittelemme Verokuitin seuraavia askeleita. Sinun mielipiteesi on tärkeä ja haluan mielelläni kuulla millainen Verokuitti palvelisi sinua paremmin.

Miten Verokuittia pitäisi mielestäsi kehittää? Millaiset ominaisuudet tekisivät Verokuitista entistä paremman ja miksi? Mistä pidät nykyisessä Verokuitissa ja mikä siinä ärsyttää? Kerro mielipiteesi kommenteissa!

P.S. Haluatko markkinointitiimillesi tarkemman case-tietoiskun Verokuitista? Kymmenellä nopeimmalla on mahdollisuus kurkistaa kulissien taakse ja saada arvokkaita oppeja omiin lanseerauksiin. Pidä kiirettä ja laita sähköposti osoitteeseen par(ät)parosterlund(piste)com.

P.P.S. Erityiskiitos Leifille, joka auttoi minut monen teknisen ongelman yli. Ilman apuasi Verokuitista ei mitenkään olisi tullut näin hyvä!

P.P.P.S. Pahoitteluni Valtioneuvostolle, jos puhelimenne on soinut! Emme odottaneet tällaista kävijäryntäystä, kun laitoimme vaihteenne puhelinnumeron verokuitin yläkulmaan.

3 kommentti tähän julkaisuun: “Verokuitin lanseeraus: lukuja ja ajatuksia

 1. Sini

  Sivu on erinomainen opetusväline peruskoulun yhteiskuntaoppiin, siitä saa monta hyvää kotitehtävää ja soveltavaa tehtävää teineille.Verokuitti avaa valtion budjetin jättimäisiä lukuja ihmisen ymmärtämälle tasolle! Kaipaamaan jään vain sen toisen puoliskon eli kunnallisverotuksen vastaavaa kuittia, esim. kuntien keskimääräisen kulurakenteen osituksella.

  Vastaa
  1. Pär Österlund Artikkelin tekijä

   Sini, kiitos kommentistasi ja palautteestasi! En ollut lainkaan tullut ajatelleeksi, että Verokuitista olisi opetusvälineeksi. Kuntapuolen liittämistä Verokuittiin ovat kyselleet monet ja pohdimme, saisimmeko ”kunnalliskuitteja” toteutettua.

   Vastaa
 2. Paluuviite: Syksyn kymmenen luetuinta kirjoitusta | Pär Österlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spämmin välttämiseksi: *