Mainosmiesten tietoisku tarinan voimasta

Puhuin mainostoimisto Jack Russell & Terrierin järjestämässä After Work –tapahtumassa 16.2.2012 tarinankerronnasta.

Tein terriereille tiivistelmän puheenvuorostani. Tässä ote siitä:

Mitä yhteistä on kvanttimekaniikan professorilla ja Deloitten myyntimiehellä? Molemmat selittävät niin monimutkaisista konsepteista, että ymmärtävät ne itsekin vasta kolmannella selityskerralla. Puhumattakaan opiskelija- ja asiakasraukoista.

Tämä on luonnollista, sillä kehittämämme, markkinoimamme ja myymämme tuotteet ovat yhä monimutkaisempia. Siksi niiden selittämiseen asiakkaille pitäisi olla yhä enemmän aikaa. Mutta ei ole, sillä asiakkaat ovat kiireisempiä kuin koskaan aiemmin.

Keskimääräinen jenkkiläinen toimistotyöntekijä vaihtaa ohjelmaa ruudullaan huikeat 37 kertaa tunnissa. Hän keskittyy tilastollisesti alle kaksi minuuttia kerralla. Mikä avuksi, kun sinun pitää opettaa kvanttimekaniikkaa puolentoista minuutin pätkissä?

Apu löytyy luonnollisesti tarinankerronnasta. Taisit arvata sen tilaisuuden aiheen perusteella.

Erityisesti myöhemmin puheenvuorossa esittämäni ajatus siitä, että yrityksen täytyisi määrätietoisesti tehdä itsestään mielenkiintoinen, herätti runsaasti keskustelua illan aikana. Mielenkiintoinen yritys aiheuttaa aina ylistyspuheiden lisäksi soraääniä. Asuntolainan maksukykyä murehtiva kuukausipalkkalainen kokee hajuttomuuden, mauttomuuden ja värittömyyden turvalliseksi strategiaksi. Siksi mielenkiintoisuus pelottaa. Jokuhan saattaa huomata hänet!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spämmin välttämiseksi: *