Kohdennettu mainos, toimiva mainos

Sähköpostiini kolahtaa päivittäin läjä tarpeetonta ja ärsyttävää spämmiä. Enkä tarkoita nigerialaiskirjeitä ja potenssilääkemainoksia, ne suodatin osaa karsia pois. Pahinta spämmiä ovat suomalaisyritysten lähettämät, täysin kohdentamattomat uutiskirjeet.

Milloin boksi tursuaa seinäelementtejä, milloin tavaratalon yrityskortteja. Pahimmillaan täysin verkkopohjaista ohjelmistotuotetta tarjoavalle yritykselle kaupitellaan peräkärryjä.

Onneksi kaltaiseni epätoivoon vaipunut markkinoija näkee välillä sellaisia onnistumisia, joiden avulla toivo herää. Kenties muutkin vielä oppivat…

Tällä kertaa päiväni pelasti Google. Heillä pyörineen AdWords-mainonnan budjetti pääsi kulumaan loppuun ja hetki tilintyhjentymisen jälkeen saapui alla näkyvä viesti.

Googlen mukavasti personoitu sähköposti, jonka lähettämiseen oli selkeä syy

Miksi Googlen viesti pieksi joulukuusispämmit?

 1. Se tuli tutulta lähettäjältä, jonka asiakas olen. Ei halpistietokannasta ostetun massalistan perusteella.
 2. Lähettämiseen oli selvä syy: fyrkat tililtä olivat loppu. Paljon parempi kuin joulukuusten kaupustelu syyskuussa.
 3. Viesti oli minulle räätälöity. Heti alkuun näkyi käyttämäni avainsana, liidejä. Pieni juttu, iso vaikutus.

Otetaan kaikki oppia Googlen mainossähköpostitsta. Ei ole mahdottoman hankalaa lähettää ärsyttävien massaviestien sijaan asiakkaan tilanteen mukaan räätälöityjä viestejä.

Julkaissut Pär Österlund

Liiketoimintojen, asiakkuuksien ja tuotteiden kehittäjä. Entinen yrittäjä ja osa-aikainen tietokirjailija. Tarkemmin täällä.

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

 1. Loistoesimerkki kohdentamisen tehosta. Miten tavoitatte asiakkaanne?
  Vastaus: juuri näin, herättäkää toimintaan kohdentamalla ja yksilöimällä viesti! Mikä sen parempaa kuin kysyä ja saada kohde itse ajattelemaan. Loistojuttu Pärre! t.soikku

  1. Kiitos kommentista, Soikku!

   Tuttu yrittäjä sai omasta, kohdennetusta sähköpostimarkkinoinnistaan mieleenpainuvan kommentin: ”Tämä on ensimmäinen koskaan saamani hyödyllinen spämmi.” 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spämmin välttämiseksi: *