Kilpailukyky ja yrittäjien erilaiset tavoitteet

Miksi hyvin rajatun kohderyhmän niche-strategia, palvelu ja asiakaskokemus ovat monille yrityksille mahtavia mahdollisuuksia vaikka useimmat maailman suurimmista yhtiöistä edelleen viittaavat kintaalla moiselle höpötykselle ja tahkoavat fyrkkaa painamalla hintoja ja karsimalla palveluita?

Vastaus on perin yksinkertainen: kilpailu parhaasta logistiikkakoneistosta tai edullisimmasta kustannustasosta käydään globaalisti. Siinä pelissä on vain yksi voittaja. Muille jää luu käteen.

Kuva: sxc.hu, svilen001

Mahtavia kokemuksia ja pienen piirin erikoispalveluita voi sen sijaan tarjota hyvin erilaisissa mittasuhteissa. Kantakaupungin kenkäkauppa voi kasvaa ja muuttua entistä kannattavammaksi, vaikkei kyseisellä strategialla vielä WalMartia jyrätä. Erilaisia kokemuksia tarjoavat kilpailijat voivat elää rinnan, samoin eri kohderyhmiä palvelevat mittelöitsijät.

Tästä päästäänkin hyvällä aasinsillalla erilaisten yrittäjien erilaisiin tavoitteisiin. Tiedän, että suuruudenhullu maailmanvalloitus on päivän sana, mutta tietääkseni suurin osa yrittäjistä ei ole ottanut sitä tavoitteekseen. Monet haluavat rakentaa kannattavaa liiketoimintaa, jolla elättävät itsensä, perheensä ja työntekijänsä. Jolloin kaikenlainen erikoistuminen ja poikkeava palvelu auttavat bisneksen kehittämisessä, vaikkeivät tuota patentoitavaa teknologiaa tai houkuttele luokseen riskisijoituksia.

Erilaisiin tavoitteisiin päästään erilaisin välinein, eli ensimmäinen miljoona tienataan eri tavalla kuin ensimmäinen miljardi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spämmin välttämiseksi: *