Kaksi syytä miksi töissä voi olla mahtavaa tai kamalaa

Töissä voi viihtyä tai olla viihtymättä kahdesta eri syystä. Ensimmäinen on ammatinvalinta ja toinen on työpaikka.

Jos olet kenkiä vihaava suutari tai ajamista vihaava taksikuski, olet tehnyt huonon ammatinvalinnan. Olipa sinut työllistävä yritys kuinka mahtava tahansa, tulet silti olemaan tyytymätön töihisi, koska työn sisältö ei sovi sinulle. Hyvä yritys voi tehdä huonosta ammatista siedettävämmän.

Huono ammatinvalinta ei korjaannu vaihtamalla työpaikkaa, se korjaantuu vaihtamalla ammattia.

Työpaikan vaihdos voi sen sijaan tehdä hyvän ammatin harjoittamisesta mukavaa tai epämukavaa. Hyvä pomo, rento ilmapiiri ja viihtyisä toimisto tekevät juristin, konsultin ja suutarin työn mukaviksi. Toisaalta narsistinen esimies, kyttäyskulttuuri ja jumalan selän takana sijaitseva homeinen varastohalli toimistona latistavat työinnon, vaikka oma ammatti innostaisi kuinka.

Olet onnekas, jos sekä ammatinvalinta että työpaikan valinta ovat menneet nappiin. Nautit varmasti työstäsi jopa siinä määrin, että maanantai tuntuu tervetulleelta viikonlopun jälkeen. Jatka samaan malliin!

Mikäli arpaonni ei osunut ja töissäolo kismittää, kannattaa pohtia mistä kenkä puristaa. Onko ammatinvalinta mennyt puihin vai mättääkö vain nykyinen paikka? Laita toinen tai molemmat vaihtoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spämmin välttämiseksi: *