Addiktin tunnustukset ja Kanariansaarten katkohoito

Se alkoi ihan pienestä kokeilusta. Kaverit puhuivat siitä, joten piti nähdä, mistä oikein oli kyse. Kokeilin salaa yksin, koska kokemattomuus nolotti. Sitten kaverit painostivat minua käyttämään heidän kanssaan. Ilmainen ei riittänyt, piti ryhtyä maksamaan.

Pikkuhiljaa se sai yhä suuremman roolin elämässäni. Pari-kolme kertaa viikossa. Sitten päivittäin. Lopulta jo tunti ilman tuntui pahalta.

Se alkoi niin kovin viattomasti. Käyttö tuntui todella hyödylliseltä. Sain paljon aikaan. Kunnes jossakin kohtaa liika oli liikaa. Aiemmin niin hyödyllisestä sähköpostista oli tullut riesa.

Kirjoitin jo joulukuussa sähköpostin järjettömyydestä, kun Atos ilmoitti lakkauttavansa sähköpostin tyystin.

Aihe nousi uudestaan mieleeni, kun kuuntelin eilen IBM:n sosiaalisen bisneksen evankelista Luis Suarezin kertomusta sähköpostittomasta arjesta suuryrityksessä. Suarez oli vaihtanut Kanariansaarten 20 asteen lämpötilan etumerkkiä saapuessaan Helsingin pakkasiin.

Täysin Suarezkään ei ollut päässyt sähköpostista eroon, mutta oli saanut Saapuneet-kansionsa melkoiseen ojennukseen. Hän kertoi saavansa enää kaksi viestiä päivässä verrattuna aiempaan neljäänkymmeneen.

Suarez oli korvannut sähköpostin sosiaalisella medialla, koska halusi tiedon hyödyntävän mahdollisimman monia. Sähköpostitse esitetyn kysymyksen vastaus tuuppasi jäämään kahden ihmisen väliseksi tiedoksi. Aktiivisen verkkokirjoittelun seurauksena herra Suarez pystyi luopumaan jopa käyntikorteista. Hän nimittäin jää mieleen.

”Haluatko puhua kanssani? Kirjoita Googleen nimi Luis ja löydyn ensimmäiseltä sivulta. Vaikka Luis on todella suosittu nimi.”

– Luis Suarez (vapaasti suomennettuna)

Syy Suarezin eiliseen vierailuun on tänään järjestettävä Kansallinen sähköpostin siivouspäivä. Kampanjan tarkoituksena on tehostaa sähköpostinkäyttöäsi, joten ellet ole valmis totaalikieltäytyjäksi voisit siivota sähköpostilaatikkosi tänään ja jatkossa.

Koska sähköposti kuitenkin monesti on hyvä väline, olisi harmi tappaa se täysin… Mene siivoamaan postilaatikkosi siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spämmin välttämiseksi: *