Viisi tapaa tehostaa myyntiä LinkedInin avulla

1. Pyydä kaikki asiakkaasi, yhteistyökumppanisi ja liiketuttusi kaveriksi

Aloitetaan perusasioista. LinkedInin hyöty kasvaa sitä mukaan, kun oman verkostosi koko kasvaa. Moni LinkedIn-kavereistasi saa viikoittaisen yhteenvetosähköpostin, jossa sinun tilapäivityksesi näkyvät. Pysyt siis prospektien ja asiakkaiden mielessä. Lisäksi sinulla ja potentiaalisella asiakkaalla on todennäköisemmin yhteisiä tuttavia, jos verkostosi on suuri. Tämä johtaa siihen, että näet prospektista enemmän tietoja ja hän kokee sinut todennäköisesti luotettavampana, jos teillä on paljon yhteisiä tuttuja.

2. Tutustu asiakkaisiin etukäteen

Ennen ensimmäistä puhelua ja/tai tapaamista kannattaa katsoa mitä potentiaalisen asiakkaan LinkedIn-profiili kertoo hänestä. Olen huomannut, että esimerkiksi Esendran palvelun esittely kannattaa tehdä täysin eri tavalla nettiä (teknisessä mielessä) ymmärtävälle ihmiselle kuin sellaiselle, jota ei voisi vähempää kiinnostaa.

3. Liity ryhmiin ja osallistu keskusteluihin

LinkedInissä käytävä keskustelu tapahtuu pääosin erilaisissa ryhmissä. Liity ryhmiin ja osallistu keskusteluihin, pääset näyttämään asiantuntemuksesi suurelle joukolle mahdollisia asiakkaita. Keskusteluista lähetetään yhteenvetoja sähköpostitse, joten huomattavasti useampi tulee huomaamaan sinut kuin pelkästään aktiiviset keskustelijat.

Kuvittele tilanne, jossa olet voinut antaa hyödyllisiä neuvoja mahdollisen asiakasyrityksen johtajalle. Soitat hänelle, sillä keskustelua kannattaisi mielestäsi jatkaa kasvokkain. Tarvitseeko sinun enää tehdä töitä puhelimessa palaverin eteen?

4. Tarkkaile oman profiilisi katsojia

Taustatietojen hakeminen LinkedInistä ei rajoitu myyjiin, vaan sitä harrastetaan paljon myös ostajien parissa. Kokemukseni mukaan moni oman LinkedIn-profiilini katsojista päätyy soittamaan tai lähettämään minulle sähköpostia muutaman päivän sisällä. Ne jotka eivät, ovat korkealla prospektilistallani, sillä harva käy huvikseen ihmettelemässä muiden profiileja ammatillisessa sosiaalisessa mediassa.

(LinkedIn näyttää ilmaiseksi osan oman profiilin katsojista. Maksua vastaan saa nähdä kaikki.)

5. Hae päättäjiä Linked Inin hakukoneella

Linked Inin hakukentän vierestä löytyy kohta Advanced, josta pääsee tekemään monimutkaisempia hakuja. Kokeile vaikka hakea lista Suomessa majailevista henkilöistä, joiden titteli on myyntijohtaja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spämmin välttämiseksi: *