Verkkoviestinnän helmasynti: tylsyys

Koko aikuisikäni digitaalisen (markkinointi-)viestinnän parissa puuhastelleena olen iloinen, että yritysten epäselvä ja tylsä verkkoviestintä nousi esiin mediassa. Kauppalehti uutisoi Taloustutkimuksen raportista Verkon sisällöt otsikolla Yritysten verkkoviestinnälle tyly tuomio: Tylsää.

Tässä ote uutisesta:

Erityisesti nuoret kritisoivat yritysten verkkoviestintää tylsyydestä: kun kaikista vastaajista kolmannes kertoi tylsyyden tekevän yritysten verkkoviestinnästä huonoa, alle 25-vuotiaista jopa puolet oli sitä mieltä.

Vaikka tylsä verkkosisältö on, noh, tylsää, sanoisin epäselvyyden ja ympäripyöreyden olevan pahempia syntejä.

Onneksi monet kuluttajakauppaa tekevät puljut ovat sisäistäneet, että viestin ymmärtäminen on kauppojen edellytys. Yritysten välistä kauppaa harjoittavien tahojen toimesta moista ahaa-elämystä ei ole havaittavissa. Mutta miksi?

Tuskin kukaan ryhtyy kirjoittamaan tavoitteenaan tappavan tylsä kokonaisuus korporaatioslangilla mongerrettua ympäripyöreyttä. Silti työn tulos on usein juuri kuvatun kaltainen. Siis sellainen, että ennemmin ottaa turpiin kuin lukee loppuun.

Epätoivoon vaipumisen partaalla löysin kuitenkin mairean vastaesimerkin. Aucorin uudet sivut, joilla kuvaillaan seleleiden syöttämistä silppuriin, eivät ole tylsät. Näkisin mieluusti lisää tällaista rohkeaa sisältöä.

Loppuun lyhyet ohjeet ymmärretyksi tulemista vihaaville masokisteille. Näin raapustat täydellisen suuryritystekstin:

  • kirjoita aina passiivissa,
  • käytä kokonaisvaltaisen ratkaisun ja johtavan asiantuntijan kaltaisia ilmaisuja aina mahdollisuuden tullen,
  • vältä sanomasta asiaa suoraan,
  • käytä teksti juristien tarkastettavana ennen julkaisua ja
  • viljele sekaan yrityksen sisällä käytettäviä ilmaisuja, joita tavalliset tallaajat eivät ole koskaan kuulleet.

P.S. Julkaisimme äskettäin Esendran uudet sivut. Yritin parhaani mukaan välttää ylläolevia ohjeita. Käy katsomassa miten hyvin onnistuin: www.esendra.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spämmin välttämiseksi: *