Sikarikävely, se erilainen seminaari

Päätimme nettimarkkinoinnin suunnittelupalaverin ystäväni, naapurini ja asiakkaani Andersin kanssa leppoisaan kävelylenkkiin Hietaniemen puistoissa. Mukaan kävelylle lähti koira ja kaksi hyvää, isoa sikaria.

Tepastelimme auringonpaisteessa puolisentoista tuntia tuprutellen sikareita ja keskustellen sisältöbisneksen haasteista ja mahdollisuuksista. Teema on lähellä molempien sydäntä, Anders valokuvaa työkseen ja minä kirjoitan minkä myymiseltä kerkeän.

Totesimme yksin tuumin, että tällaiset ajatustenvaihtosessiot ovat paitsi mukavia myös opettavaisia ja antoisia. Ne peittoavat perinteiset konsulttityöpajat ja seminaarit mennen tullen useastakin syystä.

  1. Leppoisa kävely puistossa sikari huulessa luo kiireettömyyden tunteen, joka on harvinaista.
  2. Kävelyn aikana ehtii keskustella asioista kunnolla. Seminaareissa saman henkilön kanssa ehtii keskustelemaan muutaman minuutin, joka ei riitä edes tutustumiseen.
  3. Kiireetön keskustelu avaa uusia näkökulmia tuttuihin ongelmiin, kun niitä tarkastelee erilaisten ihmisten silmin. Erilaiset taustat ja kokemukset tuovat uusia ideoita.
  4. Kun keskustelua käydään ilman nopeiden johtopäätösten tavoitetta, kaikki voivat keskittyä oppimiseen ja ajattelun avartamiseen. Konsulttisessioissa on usein liian kiire päästä maaliin.

Eihän kukaan oikeasti käy seminaareissa puhujien takia. Seminaarien tarkoituksena on keskustella uusien ja mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Tarkoituksena on ylläpitää suhteita ja löytää uusia tuttavuuksia. Hakea inspiraatiota tuleviin projekteihin ja liiketoimiin sekä uusia ideoita omaa organisaatiota vaivaaviin ongelmiin.

Piinkovana liikemiehenä Anders tuotteisti konseptin siltä seisomalta!

”Saamattomuuttani en useinkaan pääse ajan kanssa vaihtamaan ajatuksia eri alojen ammattilaisten kanssa. Jos joku kokoaisi puolestani pienen ryhmän kiinnostavia ihmisiä keskustelemaan, maksaisin lystistä mielelläni. Etenkin, jos samalla saa pössytellä tuhdin sikarin!”

Pähkinänkuoressa sikarikävely on minikokoinen seminaari, jossa toisilleen entuudestaan tuntemattomat, eri alojen asiantuntijat keskustelevat etukäteen päätetystä teemasta.

Sikarikävelyn pyhä sääntökirja:

  1. Myyminen ja mainostaminen on kielletty!
  2. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
  3. Mieli on pidettävä avoimena.
  4. Jos et pidä sikareista, se on sinun ongelmasi.

Heitän pallon sinulle. Innostaako sikarikävely konseptina? Minkä aiheen tiimoilta haluaisit osallistua sikarikävelyyn? Mitä sikarikävely saa maksaa (olettaen sikarin kuuluvan hintaan)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spämmin välttämiseksi: *